Trimite e-mail | Printeaza
Politic
03.11.2008

Voronin a fost împiedicat de grănicerii transnistreni să meargă la sfinţirea bisericii din Corjova

Voronin a fost împiedicat de grănicerii transnistreni să meargă la sfinţirea bisericii din Corjova

În dimineaţa zilei de luni, 3 noiembrie, cortegiul preşedintelui Vladimir Voronin şi al Mitropolitului Întregii Moldove Vladimir, care se îndrepta spre Corjovo, a fost oprit de către reprezentanţii forţelor transnistrene la intrarea în satul Lunga, raionul  Dubăsari. Acest fapt a fost confirmat de reprezentanţiei Administraţiei prezidenţiale.

Grănicerii transnistreni au declarat că singura persoană care ar putea să-i permită lui Voronin să treacă Nistrul este Igor Smirnov , care, însă, se află la Moscova.
Astfel, cortegiul prezidenţial, împreună cu cel al Mitropolitului Moldovei Vladimir, a făcut cale întoarsă la Chişinău.

Potrivit agenţiei Moldpres, ministrul Reintegrării Vasile Şova a declarat că participarea preşedintelui Voronin la sfinţirea bisericii din satul său natal Corjovo a fost coordonată din timp cu administraţia transnistreană. El a calificat acţiunile părţii transnistrene drept o provocare ordinară şi drept o lipsă de stimă faţă de creştini, obiceiurile creştine şi faţă de însăşi biserica ortodoxă rusă.

Ultima dată Vladimir Voronin a vizitat satul s[u de baştină la 23 septembrie curent. Şeful statului a fost la mormîntul mamei sale, la cimitirul din sat, şi a luat cunoştinţă de mersul lucrărilor de reconstrucţie a casei părinteşti. De asemenea, şeful statului a vizitat biserica din satul Corjova.

Vizita a avut loc în ajunul preconizatei întevederi cu liderul transnistrean Igor Smirnov. Părţile îşi exprimase atunci acordul se a se întâlni, însă nu au putut stabili locul şi data. După aceea, între Chişinău şi Tiraspol au urmat un schimb de replici dure, părţile acuzându-se reciproc în nedorinţa de a stabili un compromis privind locul şi data întrevederii.

cuvinte-cheie: Corjovo | Voronin

Comentarii (0)

 

Related news

Sus