Trimite e-mail | Printeaza
Politic
31.03.2009

ADEPT: Sumar al ediţiei Curierului electoral din 31 martie 2009

 Locuitorii Chişinăului pot afla online unde pot vota

  • Locuitorii municipiului Chişinău pot afla locul unde vor vota la 5 aprilie 2009 pe pagina electronică a Preturii sectorului Centru al capitalei www.chisinaucentru.md .

MAE spune „Nu corupţiei! Da UE!"

  • Preşedintele Mişcării social-politice „Acţiunea Europeană", Anatol Petrencu, i-a adresat o scrisoare şefului Delegaţiei Comisiei Europene în R. Moldova, Cesare de Montis, în care îşi exprimă regretul şi îşi cere scuze de la cetăţenii Uniunii Europene, „în numele moldovenilor, pentru modul în care conducerea comunistă înţelege să respecte acordurile internaţionale semnate". Membrii MAE, în semn de solidaritate cu cetăţenii europeni care nu au fost lăsaţi să intre în Moldova, vor purta până la sfârşitul campaniei o banderolă cu însemnele Uniunii Europene pe care scrie „Nu corupţiei! Da UE!".  

PLDM condamnă atacul asupra unui jurnalist din Bălţi în timpul întrunirii electorale a PCRM

  • Partidul Liberal Democrat din Moldova condamnă atacul asupra jurnalistului şi consilierului municipal Bălţi, Veaceslav Perunov, în timpul întrunirii electorale a PCRM, cu participarea preşedintelui Voronin.

Premierul declară că Moldova se confruntă cu atacuri informaţionale

  • Prim-ministrul Zinaida Greceanâi a declarat marţi, 31 martie, într-o conferinţă de presă că R. Moldova se confruntă în ultima perioadă cu atacuri informaţionale cu caracter economic şi politic. „Cel mai mare deserviciu economiei naţionale îl poate aduce instabilitatea politică în ţară şi încercările prietenilor statalităţii moldoveneşti, mulţi din care se înghesuie să nimerească în Parlamentul ţării pe care n-o văd ca stat independent, de a tulbura apele sau minţile oamenilor", a spus Greceanâi.

„Boxerii" din Bălţi au luat la pumni membrii AMN

  • Membrii Alianţei "Moldova Noastră" din Bălţi susţin că au fost atacaţi de către un grup de necunoscuţi în prezenţa mai multor poliţişti care nu s-au implicat în atac.

Poliţia din Orhei acuzată că ar coordona provocările împotriva opoziţiei

  • Un microbuz de culoare albă de marca Mercedes însoţeşte automobilul comisarului r. Ohei, Vasile Grădinaru, la întâlnirile liderilor partidelor din opoziţie cu alegătorii. Potrivit martorilor, din microbuz descinde un grup de persoane, unele dintre care cu antecedente penale, care împiedică buna desfăşurare a întrunirilor electorale.

CSJ anulează preşedinţia lui Vasile Tarlev la UCM

  • Lucrurile în dosarul ex-premierului Vasile Tarlev au luat o turnură neaşteptată, după ce, marţi, Curtea Supremă de Justiţie a anulat decizia Curţii de Apel, care obligă Ministerul Justiţiei să-l înregistreze pe ex-premierul Vasile Tarlev în calitate de preşedinte al Uniunii Centriste din Moldova.

Sediul PLDM a fost vandalizat

  • În noaptea de 30 spre 31 martie curent, sediul Partidului Liberal Democrat din Moldova a fost vandalizat. Cinci persoane necunoscute au coborît dintr-o Toyota Corolla cu numărul de înmatriculare BL CL 388 şi au aruncat pungi cu vopsea galbenă, deteriorînd panoul iluminat de la intrarea în sediu şi murdărind pereţii clădirii. PLDM consideră că este vorba despre o nouă provocare pusă la cale de ideologii partidului de guvernămînt.

Un candidat independent îl cheamă la duel pre preşedintele ţării

  • Candidatul independent la funcţia de deputat Sergiu Banari îl cheamă la duel pe preşedintele Vladimir Voronin, liderul Partidului Comuniştilor. Banari a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, că îşi doreşte un duel politic la dezbaterile din 3 aprilie, ora 22.30 la postul public „Moldova 1".

Combatanţii îndemnaţi să susţină "Moldova Unită"

  • Combatanţii vor susţine la alegerile din 5 aprilie Partidul Dezvoltării Spirituale „Moldova Unită". Generalul Anton Gamurari a lansat, marţi, un apel către toţi colegii săi de arme, în care i-a îndemnat să susţină „Moldova Unită".

 CEC solicită comunităţii internaţionale să asigure securitatea alegerilor în satul Corjova

  • Comisia Electorală Centrală a adresat un apel către structurile de stat, organizaţiile internaţionale şi reprezentanţa diplomatică a Federaţie Ruse şi a Ucrainei în Moldova, prin care solicită asigurarea securităţii şi acordarea asistenţei autorităţilor locale din satul Corjova, pentru desfăşurarea scrutinului din 5 aprilie. În ultima perioadă structurile separatiste din regiunea transnistreană fac presiuni asupra alegătorilor şi asupra oficialilor încadraţi în procesul electoral.

Candidatul independent Valentina Cuşnir se retrage în faboarea PLDM

  • Candidatul independent Valentina Cuşnir şi-a anunţat retragerea din cursa electorală, în favoarea Partidului Liberal Democrat din Moldova.

 Verzii se retrag în favoarea PLDM

  • Partidul Ecologiştilor „Alianţa Verde" s-a retras din cursa electorală în favoarea Partidului Liberal Democrat din Moldova. Anunţul a fost făcut în cadrul dezbaterilor organizate de postul de televiziune TV7.

 Procesul de tipărire a buletinelor de vot s-a încheiat

  • Comisia Electorală Centrală a anunţat că marţi, 31 martie, se finalizează procesul de tipărire a buletinelor de vot pentru alegerile Parlamentului din 5 aprilie a.c.. Potrivit CEC-ului, în urma unor tendere, Tipografia Centrală şi Combinatul Poligrafic au fost selectate să tipărească buletinele de vot pentru scrutinul din acest an.

Liderul PC: lupta anticorupţie este prezentă doar în campania electorală

  • Din păcate, în RM lupta anticorupţie se duce doar în campaniile electorale şi rămâne uitată acolo, consideră liderul Partidului Conservator (PC), Natalia Nirca. Într-un interviu pentru Agenţia Info-Prim Neo, ea a declarat că astăzi corupţia este în sânul guvernării şi a devenit pentru mulţi o afacere profitabilă.

  Detalii găsiţi pe pagina www.alegeri.md

cuvinte-cheie: CEC | parlamentare | alegeri | Moldova

Comentarii (0)

 

Related news

Sus