Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.11.2008

Dorin Chirtoacă: Acum se adevereşte că gazul natural, dar şi energia termică a fost sistată la indicaţie, ca acum tot la indicaţie să fie reluată livrarea acestora

Dorin Chirtoacă: Acum se adevereşte că gazul natural, dar şi energia termică a fost sistată la indicaţie, ca acum tot la indicaţie să fie reluată livrarea acestora

Primarul general Dorin Chirtoacă s-a întâlnit astăzi cu reprezentanţii Băncii Mondiale, Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene, Ministerului Economiei şi Comerţului al R. Moldova şi Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică. Reuniunea s-a desfăşurat la iniţiativa instituţiilor internaţionale şi a avut drept scop depăşirea situaţiei de criză privind asigurarea municipiului Chişinău cu agent termic. Responsabilii din cadrul Societăţilor „Moldova-Gaz" şi „Termocom" au lipsit de la această întâlnire, chiar dacă fost invitaţi.

După cum a declarat primarul general, reprezentanţii organismelor internaţionale au rămas miraţi de faptul că Guvernul R. Moldova nu s-a implicat până acum în soluţionarea situaţiei şi nici nu a exprimat o asemenea intenţie. Dorin Chirtoacă a spus că Primăria nu susţine un tarif de 843 pentru GCal la energia termică, ci doreşte un tarif care să acopere strict cheltuielile de producere şi distribuţie a agentului termic. Potrivit edilul Chişinăului, toţi sunt de acord că tariful trebuie să acopere integral costurile furnizării agentului termic, dar nu trebuie de pus pe seama consumatorilor această povară. În acest scop, a relatat Dorin Chirtoacă, municipalitatea a aprobat un regulament de acordare a compensaţiilor pentru consumul de energie termică, însă pentru a asigura acordarea compensaţiilor, o parte din aceste cheltuieli trebuie să şi le asume executivul. „Or, ceea ce 8 ani de zile nu a făcut Guvernul, nu trebuie acum să facă Primăria Chişinău", a fost de părere primarul general, opinând că în asemenea situaţie, când preţul gazului a crescut de 3 ori, trebuia ca şi salariile să crească în acelaşi ritm. 

În context, toţi cei prezenţi au menţionat necesitatea reluării livrării necondiţionate a agentului termic pentru a nu antrena populaţia în acest subiect.

După întâlnire, comentând comunicatul de presă al Guvernului R. Moldova privind problema asigurării municipiului Chişinău cu agent termic, Dorin Chirtoacă a afirmat că acum se adevereşte că gazul natural, dar şi a energia termică a fost sistată la indicaţie, ca acum tot la indicaţie să fie reluată livrarea acestora. „Cineva vrea să uzeze de pârghiile pe care le are pentru a pune într-o lumină proastă administraţia Chişinăului", relatează Direcţia Relaţii Publice a Primăriei mun. Chişinău.

 

cuvinte-cheie: agent termic

Comentarii (0)

 

Related news

Sus