Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.10.2007

Voronin si Putin au discutat problema reluarii exportului vinurilor moldovenesti in Federatia Rusa

Voronin si Putin au discutat problema reluarii exportului vinurilor moldovenesti in Federatia Rusa

Aflat la Duşanbe pentru participarea la Summit-ul Şefilor de Stat din CSI şi la reuniunea la nivel înalt a Comunităţii Economice Euroasiatice, Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, s-a întîlnit cu Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin,   Potrivit comunicatului de presă al preşedinţiei de la Chişinău. la finele întrevederii, Vladimir Voronin a declarat pentru presă că în cadrul discuţiilor purtate a fost menţionat progresul reciproc în soluţionarea mai multor probleme de ordin economic dintre Moldova şi Rusia, înregistrat după întîlnirea celor doi şefi de stat în luna iunie, la Novo-Ogariovo.

Preşedintele Republicii Moldova a menţionat că în cursul întrevederii a fost, de asemenea, remarcată dinamizarea procesului de soluţionare a altor chestiuni de pe agenda relaţiilor moldo-ruse. Şeful statului a amintit în context despre vizita efectuată în ţara noastră la finele lunii august de către ex-ministrul Dezvoltării Economice şi Comerţului din Federaţia Rusă, Gherman Gref; despre participarea delegaţiei moldoveneşti la Forumul Economic Internaţional de la Soci; despre vizita în Republica Moldova a unui grup reprezentativ al oamenilor de afaceri din circa 30 de regiuni din Federaţia Rusă.

Vladimir Voronin a mai menţionat că în cadrul întrevederii a fost examinată şi problema reluării exportului vinurilor moldoveneşti în Federaţia Rusă. Preşedintele a declarat că în cel mai scurt timp primul lot de vinuri moldoveneşti va fi pus în vînzare pe piaţa rusă.

Şeful statului a spus, de asemenea, că la întrevederea cu Vladimir Putin a fost discutată şi tematica transnistreană.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus