Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-10-08/2526-2526.html
Data: Oct 8, 2007 (01:00)

Voronin si Putin au discutat problema reluarii exportului vinurilor moldovenesti in Federatia Rusa

Aflat la Duşanbe pentru participarea la Summit-ul Şefilor de Stat din CSI şi la reuniunea la nivel înalt a Comunităţii Economice Euroasiatice, Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, s-a întîlnit cu Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin,   Potrivit comunicatului de presă al preşedinţiei de la Chişinău. la finele întrevederii, Vladimir Voronin a declarat pentru presă că în cadrul discuţiilor purtate a fost menţionat progresul reciproc în soluţionarea mai multor probleme de ordin economic dintre Moldova şi Rusia, înregistrat după întîlnirea celor doi şefi de stat în luna iunie, la Novo-Ogariovo.

Preşedintele Republicii Moldova a menţionat că în cursul întrevederii a fost, de asemenea, remarcată dinamizarea procesului de soluţionare a altor chestiuni de pe agenda relaţiilor moldo-ruse. Şeful statului a amintit în context despre vizita efectuată în ţara noastră la finele lunii august de către ex-ministrul Dezvoltării Economice şi Comerţului din Federaţia Rusă, Gherman Gref; despre participarea delegaţiei moldoveneşti la Forumul Economic Internaţional de la Soci; despre vizita în Republica Moldova a unui grup reprezentativ al oamenilor de afaceri din circa 30 de regiuni din Federaţia Rusă.

Vladimir Voronin a mai menţionat că în cadrul întrevederii a fost examinată şi problema reluării exportului vinurilor moldoveneşti în Federaţia Rusă. Preşedintele a declarat că în cel mai scurt timp primul lot de vinuri moldoveneşti va fi pus în vînzare pe piaţa rusă.

Şeful statului a spus, de asemenea, că la întrevederea cu Vladimir Putin a fost discutată şi tematica transnistreană.