Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
20.12.2010

Pedepse/38 de ani de puşcărie pentru contrabandă cu ţigări

Membrii unei grupări infracţionale alcătuită din gălăţeni şi basarabeni, care a introdus în ţară 173.499 de pachete de ţigări, marca „Plugarul" şi 65.000 de pachete, marca MT, au fost condamnaţi de către Curtea de Apel Galaţi la pedepse cuprinse între patru şi 10 ani de închisoare.

„Contrabandiştii foloseau bărci rapide pentru a transporta ţigările din Republica Moldova, în România, prin traversarea Prutului şi apoi transportau mărfa, pe Dunăre, până la Galaţi" a declarat Veronica Dumitrache, prim procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Capul grupării era Jenică Codreanu, care a planificat afacerea ilicită în cele mai mici detalii"

Acesta i-a convins pe fiul, Bogdan Codreanu, şi cumnatul său, Cătălin Felea, să participe la contrabandă, în timp ce doi cetăţeni moldoveni, Valeriu şi Dumitru Niculiseanu, asigurau procurarea şi transportul ţigărilor din Republica Moldova până la graniţă.

La activitatea de contrabandă au luat parte Alexandru Rogoz, Valentin Marius Cristea, dar şi Nistor Tulucianu, care cunoştea foarte bine malurile Prutului şi ale Dunării.

Infractorii monitorizau echipajele Poliţiei de Frontieră şi ambarcaţiunile folosite la patrulare, în timp ce grănicerii moldoveni erau mituiţi ca să închidă ochii la ce se întîmpla.

Cea mai mare pedeapsă o va avea de executat Bogdan Codreanu Bogdan, condamnat la 10 ani închisoare. Tatăl său, Jenică Codreanu, a fost condamnat la opt ani şi şase luni de închisoare, iar Cătălin Felea are de ispăşit opt ani şi şase luni de puşcărie.

Valentin Marius Cristea şi Alexandru Rogoz au primit pedepse cu suspendare. Vinovaţii trebuie să achite 1.659.048 lei, contravaloarea ţigărilor deja vândute, scrie Adevăul.ro.

cuvinte-cheie: contrabanda | tigari

Comentarii (0)

 

Related news

Sus