Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.10.2008

12 lucratori vamali au fost concediati pentru implicare directa si participare activa la tainuirea unor cazuri de contrabanda

12 lucratori vamali au fost concediati pentru implicare directa si participare activa la tainuirea unor cazuri de contrabanda

Scheme frauduloase de contrabandă, susţinute de angajaţi ai Serviciului vamal au fost  deconspirate de Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei.

Sergiu Puşcuţa, director al Centrului pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că centrul monitorizează în permanenţă diferite segmente ale economiei naţionale în sensul neadmiterii faptelor ilicite comise de grupuri de interese, ultimele avînd scopul de a obţine venituri fabuloase prin sfidarea legislaţiei în vigoare.

Potrivit directorului, deşi Centrul încă nu a finalizat examinarea tuturor episoadelor ilicite ale schemelor de contrabandă , deja 12 lucrători vamali, cu funcţii administrative de diferit nivel, au fost eliberaţi din organele vamale. Toţi aceşti funcţionari sunt bănuiţi, iar 2 deja au fost puşi sub învinuire pentru implicare directă şi participare activă la tăinuirea unor cazuri de contrabandă, care la ziua de azi au adus prejudicii de peste 5 milioane de lei statului, această cifră însă crescînd  pe parcursul examinării altor episoade.

În  9 luni ale anului current, CCCEC a depistat în total 703 infracţiuni, inclusiv 204 acte de corupţie şi cele conexe, 316 infracţiuni economice şi 183 alte categorii. Prejudiciul material stabilit este de 37,9 milioane de lei, fiind restituit la etapa judiciară 20,04 milioane lei. Totodată s-a aplicat sechestru pe mijloace financiare şi bunuri materiale în sumă de 12,04 milioane de lei, ceea ce constituie 85 la sută din mărimea totală a prejudiciului constatat.

Pe parcursul acţiunilor de contracarare a infracţiunilor 55 de cause penale au fost pornite pe infracţiunile comise în flagrant, au fost reţinute 37 persoane dintre care în privinţa a 26 persoane instanţele judiciare au dispus aplicarea măsurii preventive în formă de arest .

cuvinte-cheie: vama | contrabanda | CCCEC

Comentarii (0)

 

Related news

Sus