Trimite e-mail | Printeaza
IT
13.09.2010

O nouă etapă a programului de asistenţă oferit ANRCETI de către BERD

În perioada 6 - 10 septembrie curent, o echipă de experţi internaţionali din cadrul proiectului de asistenţă tehnică oferit Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI - www.anrceti.md) de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a desfăşurat la Chişinău câteva ateliere de lucru axate pe probleme de actualitate pentru specialiştii ANRCETI şi unor companii de telecomunicaţii din ţara noastră.

Atelierele de lucru au fost susţinute de către David Rogerson şi Matt Halfmann, angajaţi ai companiei de consultanţă Great Village International Consultants (GVIC) din Canada. În cadrul sesiunilor, la care au participat reprezentanţi ai companiilor Moldtelecom, Orange Moldova şi Moldcell, au fost discutate aspecte legate de modelarea costurilor la serviciile de interconectare şi de implementarea contabilităţii separate. Aceste probleme, precum şi proiectele analizelor de piaţă efectuate de către ANRCETI au fost examinate în cadrul discuţiilor purtate de experţi cu specialiştii Agenţiei.

În prezent, Agenţia desfăşoară analiza detaliată a şase pieţe relevante pentru a determina dacă unul sau mai mulţi furnizori au putere semnificativă pe ele. În cazul desemnării unor furnizori cu putere semnificativă pe aceste pieţe, Agenţia urmează să stabilească obligaţii preventive speciale pentru ei în scopul dezvoltării concurenţei pe pieţele date. Până la finele anului, Agenţia intenţionează să încheie analiza a încă cel puţin patru pieţe din sectorul comunicaţiilor electronice în vederea determinării relevanţei acestora pentru reglementarea preventivă.

Proiectul de asistenţă tehnică „Dezvoltarea reglementării comunicaţiilor" are o durată de doi ani şi urmează să fie finalizat în octombrie 2011. Scopul acestuia este de a acorda Agenţiei asistenţă în procesul de implementare a Legii comunicaţiilor electronice şi de ajustare a practicilor naţionale de reglementare în domeniu la normele şi standardele Uniunii Europene.

Următoarea etapă a programului de asistenţă se va desfăşura în perioada 27 - 30 septembrie curent.

cuvinte-cheie: BERD | ANRCETI

Comentarii (0)

 

Related news

Sus