Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.07.2010

FMI deblochează 90 de milioane de dolari pentru R. Moldova

FMI deblochează 90 de milioane de dolari pentru R. Moldova

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a anunţat vineri că va debloca 90 de milioane de dolari, în cadrul unui împrumut de aproximativ 500 de milioane de dolari acordat în ianuarie, pentru a ajuta R.Moldova să depăşească criză economică gravă cu care se confruntă.

În cadrul acestui împrumut, din care ţara a primit o tranşă de 93 de milioane de dolari, "autorităţile au realizat progrese încurajatoare pentru restabilirea stabilităţii economice şi reinstaurarea creşterii", a declarat Naoyuki Shinohara, directorul adjunct al instituţiei, citat într-un comunicat.

"Versiunea amendată a bugetului pe 2010 conservă cea mai mare parte a noilor surse de venit, alocând în acelaşi timp fonduri investiţiilor publice şi protecţiei sociale", a precizat el. "Noul sistem de protecţie socială ţintit contribuie la reducerea sărăciei extreme", a continuat el.

FMI sfătuieşte R.Moldova să contribuie la reducerea cheltuielilor publice şi a dimensiunii sectorului public.

Această fostă republică sovietică, una dintre ţările cele mai sărace din Europa, este devastată de o gravă criză politică din iulie 2009, când Partidul Comuniştilor din R.Moldova a fost învins la alegerile legilsative. Coaliţia proeuropeană aflată la guvernare nu dispune de majoritatea suficientă pentru alegerea preşedintelui ţării.

La încheierea unei misiuni în ţară în mai, FMI a estimat că în 2010 creşterea va atinge 2,5%, scrie Mediafax.

cuvinte-cheie: FMI

Comentarii (1)

 

Related news

Sus