Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
04.06.2009

Testele pentru gripa porcină în 6 cazuri suspectate din Moldova sunt negative, iar un caz se investigheaza

Testele pentru virusul gripal A(H1N1) pentru primele 3 cazuri de suspectie la infectia gripala A(H1N1) si pentru cele trei persoane care au fost in contact cu persoanele suspecte de a fi infectate sunt negative. Pentru o persoana cu suspectie la infectia gripala A(H1N1) testele sunt inca in lucru. Rezultatele urmeaza a fi anuntate dupa finalizarea analizelor de laborator, a comunicat Ministerul Sănătăţii.

Persoanele suspecte au fost internate in sectiile de boli infectioase, in conditii de securitate si izolare de alti bolnavi si li s-a acordat asistenta medicala necesara.

Ministerul Sanatatii precizează ca in perioada 21 mai - 3 iunie 2009 in Republica Moldova au fost investigate probe recoltate de la 4 persoane cu suspectie la infectia gripala A(H1N1), precum si de la 3 persoane care au fost in contact cu persoanele suspecte de a fi infectate.

Primul caz suspect a fost un bărbat, de peste 50 de ani, sosit din China, al doilea caz suspect a fost un copil, 10 luni, sosit din Irlanda, al treilea – o fata de 19 ani, sosita din Italia, iar a patra persoană – o femeie de 58 ani, sosita din România.

Concomitent, au fost investigate 3 persoane, care au fost in contact cu persoane suspecte de a fi infectate cu virusul gripal A(H1N1).

Ministerul Sanatatii a anuntat ca va continua supravegherea, depistarea precoce a cazurilor suspecte de infectia gripala A(H1N1), izolarea bolnavilor, testarea lor in vederea confirmarii sau infirmarii diagnosticului de infectie gripala A(H1N1).

cuvinte-cheie: gripa | porcina

Comentarii (0)

 

Related news

Sus