Trimite e-mail | Printeaza
IT
13.01.2009

BERD a prelungit concursul de selectare a companieice va oferi asistenţă tehnică ANRCETI din Moldova

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a prelungit durata concursului internaţional pentru selectarea companiei de consultanţă care va executa proiectul de asistenţă tehnică destinat Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) până pe data de 19 ianuarie 2009.  

Potrvivit unui comuncat al ANRCETI, concursul a fost lansat la 15 decembrie 2008 şi urma să fie încheiat la 12 ianuarie 2009.  BERD a anunţat că a prelungit durata concursului la solicitarea mai multor companii de consultanţă, care au manifestat interes  faţă de acest concurs. După 19 ianuarie, Banca de comun acord cu Agenţia urmează să desemneze câştigătorul concursului.

Proiectul de asistenţă tehnică „Dezvoltarea reglementării comunicaţiilor”, finanţat de BERD, va dura aproape doi ani. Valoarea acestuia este de circa 898,3 mii euro. Decizia privind oferirea asistenţei tehnice a fost luată de BERD la solicitarea Guvernului R. Moldova. Anterior, Agenţia, în numele Guvernului, a negociat cu Banca acordarea asistenţei tehnice pentru implementarea deplină a Legii comunicaţiilor electronice, intrată în vigoare în martie 2008, şi armonizarea practicilor de reglementare a comunicaţiilor electronice aplicate în R. Moldova cu cadrul de reglementare al Uniunii Europene.

Proiectul va fi axat, în principal, pe două direcţii de activitate: implementarea reglementărilor stipulate de Legea comunicaţiilor electronice şi instruirea angajaţilor Agenţiei în vederea aplicării corecte a teoriei şi practicii de reglementare a comunicaţiilor prevăzute de normele comunităţii europene. Experţii străini vor efectua, de asemenea, o analiză detaliată a legislaţiei şi actelor de reglementare a comunicaţiilor electronice din R. Moldova şi vor avansa recomandări pentru îmbunătăţirea acestora.

„Dezvoltarea reglementării comunicaţiilor” este primul proiect de asistenţă tehnică acordat de BERD autorităţii de reglementare a comunicaţiilor electronice din R. Moldova în condiţiile de liberalizare integrală a acestei pieţe. La etapa de constituire, în anii 2000 – 2002, autoritatea dată a beneficiat de un proiect similar finanţat de Agenţia Statelor Unite ale Americii pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

cuvinte-cheie: ANRCETI | asistenta tehnica | BERD

Comentarii (0)

 

Related news

Sus