Trimite e-mail | Printeaza
IT
31.10.2008

Voronin a cerut Guvernului să prezinte propuneri privind dezvoltarea accesului la internet în bandă largă


În cadrul şedinţei privind dezvoltarea sistemelor de acces la internet în bandă largă (broadband), şeful statului a atras atenţia asupra necesităţii perfecţionării Tabelului naţional al atribuirii benzilor de frecvenţă şi concordării acestuia cu recomandările internaţionale. De asemenea, Vladimir Voronin a subliniat importanţa activizării procesului de elaborare a documentelor strategice în domeniu şi, în primul rînd, a Conceptului de dezvoltare a serviciilor accesului la internet în bandă largă.

Un subiect aparte al discuţiilor l-a constituit elaborarea propunerilor şi mecanismelor de realizare a diapazoanelor de frecvenţe limitate în conformitate cu noua Lege a comunicaţiilor electronice. 
    
Guvernul urmează să  prezinte propuneri de rigoare în cel mai scurt timp în vederea realizării sarcinilor trasate care au menirea de a contribui la dezvoltarea în ţara noastră a internet-ului în bandă largă, acesta avînd avantaje economice esenţiale: spectrul larg de servicii, penetrarea în cele mai inaccesibile zone, transferul rapid de date, utilitatea în aplicarea principiului „ghişeului unic", etc.  

Preşedintele a menţionat importanţa creării pe piaţa telecomunicaţiilor şi a comunicaţiilor electronice din Republica Moldova a unor condiţii competitive şi optime pentru operatori, atragerii de investiţii în sfera tehnologiilor informaţionale şi telecomunicaţionale, extinderii serviciilor acordate prin intermediul internet-ului în sistem broadband. Vladimir Voronin a spus că acţiunile în cauză constituie o continuare a măsurilor întreprinse de Guvern în direcţia implementării serviciilor de telefonie mobilă în standardul 3G.

cuvinte-cheie: broadband | internet | Voronin

Comentarii (5)

 

Related news

Sus