Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
12.03.2021

CNESP recomandă cetățenilor să se abțină de la organizarea petrecerilor în familii

Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să evite aglomerațiile, iar în spațiile publice să se afle doar cu necesitate stringentă - având în vedere creșterea pericolului de infectare cu noul tip de coronavirus. Ieri, 11 martie, în țară a fost înregistrat un anti-record, de 1896 de cazuri de îmbolnăviri, iar astăzi - 1785 de noi cazuri.

Aflându-ne în ajunul zilelor de odihnă, recomandăm cetățenilor să se abțină de la organizarea petrecerilor și chefurilor în cercul familial, cu invitarea oaspeților, precum și să evite participarea la mesele organizate în mediul profesional.

Acestea din urmă sunt raportate cel mai des ca fiind originea infectării, potrivit unui sudiu epidemiologic efectuat recent de Institutul Pasteur, în parteneriat cu Fondul Național de Asigurări de Sănătate din Franța, care arată că cele mai multe infectări cu virusul SARS-CoV-2 au loc în mediul familial, aproximativ 63%.  După care, călătoriile peste hotare sunt considerate cu un risc sporit de contaminare (53%).

În același timp, reiterăm importanța respectării de către cetățeni a măsurilor epidemiologice esențiale: purtarea măștii de protecție, distanțarea fizică de 1 metru și igienizarea mâinilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus