Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
04.03.2021

Hotărârea nr. 48 din 4 martie 2021 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică

Hotărârea nr. 48 din 4 martie 2021 a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică

În temeiul art. 58 din Legea nr. 10/2009 privind supravegherea de stat a sănătății publice (Monitorul Oficial, 2009, nr. 67, art. 183), cu modificările ulterioare, urmare a analizei evoluției situației epidemiologice în plan național și internațional, Comisia națională extraordinară de sănătate publică constată că situația epidemiologică se agravează rapid.

Sporirea incidenței, creșterea ratei contagiozității, creșterea numărului de teritorii clasificate în cod roșu de alertă, creșterea numărului formelor grave ale bolii, creșterea numărului de decese, sporirea ratei de pozitivitate a testelor la virusul SARS-CoV-2, creșterea numărului de forme asimptomatice, răspândirea comunitară, toate acestea atestă tendințe de agravare a procesului epidemic a infecției cu COVID-19 în Republica Moldova.

Reieșind din cele menționate, Comisia națională extraordinară de sănătate publică,

HOTĂRĂŞTE:

1. Se abrogă anexa nr. 1 la Hotărârea CNESP nr. 42 din 13 ianuarie 2021 și punctul 1 al Hotărârii CNESP nr. 47 din 26 februarie 2021.

2. Se aprobă măsurile de prevenire şi control al infecției COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova, conform Anexei.

3. Hotărârile Comisiei naţionale extraordinare de sănătate publică sunt executorii pentru autorităţile administrației publice centrale şi locale, pentru persoanele fizice şi juridice, indiferent de domeniul de activitate şi forma juridică de organizare.

4. Se recomandă reprezentanților mass-media de a informa publicul despre necesitatea respectării stricte a măsurilor de prevenire şi control a infecției COVID-19.

5. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta Hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

6. Prezenta Hotărâre intră în vigoare la data de 5 martie 2021 și se publică pe pagina oficială a Guvernului.

Președinte al Comisiei,

Președinte al Comisiei,

Prim-ministru interimar Aureliu CIOCOI

Vicepreședinte al Comisiei Secretar de stat Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Tatiana ZATÎC

Secretar al Comisiei, Director interimar al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică Vasile GUȘTIUC

 
Măsuri de prevenire şi control al infecţiei COVID-19 la traversarea frontierei de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus