Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.01.2021

Lucrări de reabilitare a podurilor, desfășurate pe drumul național R6 Chișinău-Orhei-Bălți

Lucrări de reabilitare a podurilor, desfășurate pe drumul național R6 Chișinău-Orhei-Bălți

În cadrul unei întrevederi oficiale, conducerea Administrației de Stat a Drumurilor și conducerea ONUR Taahut Tasimacilik Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S. a discutat despre statutul lucrărilor de reabilitare a drumului național R6 Chișinău-Orhei-Bălți (centura de ocolire a oraşului Sîngerei şi segmentul  Prepelița – Sărătenii Vechi) și pregătirea șantierului cu semnalizarea rutieră corespunzătoare pentru sezonul de iarnă 2020-2021.

Potrivit ASD, lucrările de reabilitare a tronsonului cu o lungime totală de circa 30 km, aflate în proces de execuție, au fost conservate parțial pentru perioada rece.

În prezent, pe tronsonul divizat în două loturi  ce include centura de ocolire a oraşului Sîngerei şi segmentul  Prepelița – Sărătenii Vechi sunt efectuate lucrări de reparație a podurilor, desfășurarea acestora fiind posibilă în condițiile meteorologice curente.

,,Administrația monitorizează sistematic starea șantierelor de lucru pentru a asigura o circulație rutieră fluidă a mijloacelor de transport, fără dificultăți, în condiții de iarnă. Conlucrăm eficient cu antreprenorul și acordăm suportul necesar, astfel încât reabilitarea drumului național R6 să se încheie până în luna martie a anului 2022’’, a comunicat Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Proiectul cu o valoare de 36 milioane de euro prevede reparația părții carosabile a traseului național, reconstrucția a 10 poduri, consolidarea și stabilizarea terasamentului pentru prevenirea alunecărilor de teren în regiunea de ocolire a orașului Sîngerei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus