Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.01.2021

ANRE a aprobat tarifele reglementate pentru serviciile auxiliare prestate de către 12 titulari de licențe din sectorul gazelor naturale

ANRE a aprobat tarifele reglementate pentru serviciile auxiliare prestate de către 12 titulari de licențe din sectorul gazelor naturale

La 15 ianuarie 2021, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a desfășurat o ședință publică în regim online. În conformitate cu prevederile Metodologiei de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor și tarifelor reglementate pentru producerea energiei electrice și termice, pentru serviciile de distribuție și furnizare a energiei termice și pentru asigurarea alimentării în mod fiabil, la costuri minime necesare şi justificate a consumatorilor cu energie termică, Consiliul de Administrație al ANRE a aprobat tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către S.A. „Comgaz-Plus” în mărime de 1 400 lei/Gcal, cu 220 lei/Gcal mai puțin decât valoarea solicitată de întreprindere.

De asemenea, conform prevederilor Metodologiei de calculare, de aprobare și de aplicare a tarifelor reglementate pentru serviciile auxiliare prestate de către operatorii de sistem din sectorul gazelor naturale, Consiliul de Administrație a aprobat tarifele reglementate pentru serviciile auxiliare prestate de către 12 titulari de licențe (S.R.L. „Chișinău-gaz”, S.R.L. „Edineț-gaz”, S.R.L. „Bălți-gaz”, S.R.L. „Ialoveni-gaz”, S.R.L. „Orhei-gaz”, S.R.L. „Florești-gaz”, S.R.L. „Ștefan Vodă-gaz”, S.R.L. „Cimișlia-gaz”, S.R.L. „Cahul-gaz”, S.R.L. „Găgăuz-gaz”, S.R.L. „Taraclia-gaz”, S.R.L. „Ungheni-gaz”).

Consumatorii vor beneficia de următoarele servicii auxiliare: racordarea instalației de utilizare a solicitantului, consumatorului final la reţeaua de gaze naturale; punerea sub presiune a instalației de utilizare a solicitantului, consumatorului final; reconectarea instalației de utilizare a consumatorului final la reţeaua de gaze naturale, care a fost deconectată anterior pentru diferite încălcări ale normelor de utilizare a gazelor naturale şi/sau a clauzelor contractuale; deconectarea instalației de utilizare a consumatorului final de la rețeaua de gaze naturale la solicitarea acestuia, cu excepția cazului de reziliere a contractului de furnizare a gazelor naturale; reconectarea la reţeaua de gaze naturale a instalației de utilizare a consumatorului final, care anterior a fost deconectată la solicitarea acestuia etc.

În rezultatul aprobării tarifelor reglementate, beneficiarii serviciilor auxiliare vor achita tarife transparente și justificate, în corespundere cu prevederile actelor normative de reglementare.  

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus