Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.12.2020

Zona Economică Liberă „Valkaneș” va fi extinsă

Zona Economică Liberă „Valkaneș” va fi extinsă

Suprafața Zonei Economice Libere „Valkaneș” va fi extinsă prin crearea unei noi subzone a Zonei Antreprenoriatului Liber-Parcul de Producție „Valkaneș” în municipiul Comrat.

În acest sens, Cabinetul de miniștri a aprobat proiectul hotărârii Guvernului cu privire la aprobarea Avizului la proiectul de lege pentru modificarea articolului 1 din Legea nr.1527/1998 privind ZAL-PP „Valkaneș”.

Potrivit ministrului Economiei și Infrastructurii, Anatol Usatîi, adoptarea proiectului va contribui la atragerea investițiilor autohtone şi străine, la dezvoltarea economică și socială a regiunii, la formarea unor sectoare competitive în industrie pe baza tehnologiilor moderne şi inovaționale, la dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii, precum și la crearea locurilor de muncă.

Mai mult ca atât, autorii inițiativei legislative menționează că o companie internațională, care activează în sectorul automotive, deja și-a exprimat intenția de a activa în cadrul subzone, fiind gata să înceapă activitate anul viitor. În primă etapă compania planifica crearea a circa 150 locuri noi de muncă, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus