Trimite e-mail | Printeaza
Social
03.11.2020

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Academia Deutsche Welle promovează educația pentru media în școli

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și Academia Deutsche Welle promovează educația pentru media în școli

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a semnat astăzi, 3 noiembrie, Memorandumul de parteneriat cu Academia Deutsche Welle (DW Akademie) privind continuarea proiectului de promovare a educației pentru media.

Memorandumul stipulează colaborarea dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și DW Akademie în vederea promovării educației pentru media ca disciplină opțională în sistemul de învățământ, precum și crearea unui mediu de susținere pentru școli, care intenționează să introducă acest curs opțional.

Documentul prevede furnizarea de materiale didactice; consolidarea capacităților profesorilor, managerilor școlari și formatorilor de educație pentru media; monitorizarea școlilor în care se predă disciplina opțională precum și sprijinirea implementării educației pentru media prin activitățile extracurriculare.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov a declarat în cadrul evenimentului de semnare a Memorandumului, desfășurat în regim online, că studierea media în școli este un pas important pentru a cultiva tinerei generații abilități de a se informa corect și critic și a mulțumit partenerilor de la DW Akademie pentru proiectele implementate până în prezent.

La rândul său, coordonatorul Departamentului regional pentru Europa al DW Akademie, Maxim Ryabkov a menționat că pentru organizația pe care o reprezintă este foarte importantă monitorizarea proiectului, astfel încât scopurile propuse să fie implementate.

Managerul regional al DW Akademie pentru Republica Moldova, Olena Ponomarenko a mulțumit ministrului Educației, Culturii și Cercetării pentru implicare și susținerea proiectului de promovare a educației media în instituțiile de învățământ.

Primul Memorandum de colaborare dintre Ministerul Educației, Culturii și Cercetării și  Deutsche Welle Akademie a fost semnat în anul 2017. În perioada 2019-2020 au fost organizate cursuri de instruire privind predarea disciplinei opționale pentru 126 de cadre didactice. Educația media este predată opțional în 67 de instituții de învățământ pentru 2723 de elevi.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus