Trimite e-mail | Printeaza
Economie
13.10.2020

Prin deciziile de astăzi a CNESP au fost extinse numărul raioanelor unde s-a instituit codul roșu de alertă și starea de urgență în sănătate publică

Prin deciziile de astăzi a CNESP au fost extinse numărul raioanelor unde s-a instituit codul roșu de alertă și starea de urgență în sănătate publică

În debutul ședinței de Guvern, Prim-ministru a solicitat informații despre deciziile Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP). Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a informat că prin deciziile de astăzi a CNESP au fost extinse numărul raioanelor unde s-a instituit codul roșu de alertă și starea de urgență în sănătate publică. De asemenea, au fost prezentate măsurile ce urmează a fi impuse pentru cetățenii care își vor exercita dreptul la vot pe 1 noiembrie, în cadrul alegerilor prezidențiale. Astfel, accesul în secțiile de votare va fi permis doar cu utilizarea măștii de protecție. În acest sens, birourile electorale vor asigura fiecare cetățean cu o mască medicinală pentru a-și putea exercita dreptul constituțional la vot.

Persoanele care sunt deja confirmate ca purtătoare ale virusului Covid-19, sau care manifestă anumite simptome, pot solicita în ziua alegerilor să-și exercite dreptul la vot prin intermediul echipelor mobile care se vor deplasa la domiciliu. De urna mobilă vor putea beneficia inclusiv cei care se află în regim de autoizolare.

Premierul Chicu a solicitat instituțiilor responsabile să se asigure că fiecare cetățean își va putea exercita dreptul la vot, indiferent dacă e confirmat, sau se află în autoizolare.

În cadrul ședinței s-a decis alocarea a cca 647 de mii de lei, din contul mijloacelor prevăzute în bugetul de stat, pentru achitarea compensațiilor persoanelor supuse represiunilor politice. Banii vor fi transferați consiliilor raionale Cimișlia, Ialoveni și Sîngerei, pentru 4 beneficiari.

Miniștrii au aprobat în ședință alocarea a 2,2 milioane lei din Fondul de Intervenție al Guvernului pentru demolarea blocului avariat din orașul Otaci, dar și devizul de cheltuieli necesar pentru alocarea materialelor de construcție și efectuarea lucrărilor de lichidare a consecințelor intemperiilor din câteva localități din raioanele Criuleni, Soroca și Glodeni, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus