Trimite e-mail | Printeaza
Economie
18.09.2020

Din anul 2021 va începe construcția apeductului magistral Chișinău- Strășeni- Călărași

Din anul 2021 va începe construcția apeductului magistral Chișinău- Strășeni- Călărași

În prima jumătate a anului 2021, vor demara lucrările de construcție a apeductului magistral Chișinău-Strășeni-Călărași. Lucrările se vor desfășura în cadrul proiectului „Îmbunătățirea infrastructurii de apă în Moldova Centrală”, finanțat de Republica Federală Germania prin intermediul KfW.  

În acest context, astăzi, a fost organizată o ședință de lucru, în format on-line, la care au participat reprezentanții KfW responsabili de proiectele în derulare din țara noastră și Secretarul de Stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Dorin Andros.

Conform agendei ședinței, s-a discutat despre implementarea eficientă a proiectului prin asigurarea contribuție Guvernului Republicii Moldova în valoare de 10% din suma proiectului și promovarea Acordului adițional pentru oferirea din partea a KfW a alte 10 mln de euro.

Totodată, părțile au discutat despre inițierea procesului de identificare a noi priorități de finanțare pentru Republica Moldova.  

Construcția magistralei Chișinău- Strășeni- Călărași pe o lungime de circa 53 de km, constituie prima etapă a proiectului, iar următoarele etape prevăd conectarea satelor din raionale Strășeni și Călărași la apeductul magistral, sursa căruia este Stația de Tratare a apei din mun. Chișinău, care va asigura calitativ și cantitativ circa 170 000 persoane din raioanele nominalizate.

Potrivit Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, valoarea totală a proiectului constituie circa 25 mln de euro, perioada de implementare fiind 2019 – 2023.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus