Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.08.2020

Provocatorul care a spart ușa Guvernului cu buzduganul, trimis în judecată

Procuratura municipiului Chișinău informează despre finalizarea și expedierea în judecată a dosarului de învinuire a unui bărbat, care în martie curent, a spart ușa Guvernului cu un buzdugan.

Incidentul a avut loc pe 2 martie 2020, în Piața Marii Adunări Naționale, în timpul unui protest al veteranilor războiului de pe Nistru.

În timp ce protestatarii înaintau spre ușa Guvernului, provocatorul a ieșit înaintea tuturor și a deteriorat cu un buzdugan, una dintre ușile de sticlă ale sediului Guvernului.

În acțiunile acestuia procurorii au reținut comiterea infracțiunii de ”huliganism”, pentru care legislația prevede amendă de cel mult 52 500 lei sau de la 180 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunității, sau închisoare de până la 3 ani.

În cursul urmăririi penale, acesta a achitat, în mod benevol, prejudiciului cauzat statului prin infracțiune (2444 lei).

De notat că, inculpatul nu a luptat în conflictul armat de pe Nistru, veteranii războiului refuzând să-și asume răspunderea pentru acțiunile acestuia, rugând să nu fie asimilați cu gestul său, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus