Trimite e-mail | Printeaza
Economie
23.06.2020

Ministerul Economiei și Infrastructurii a luat parte la Reuniunea Comisiei interguvernamentale moldo-ruse

Ministerul Economiei și Infrastructurii a luat parte la Reuniunea Comisiei interguvernamentale moldo-ruse

Secretarii de stat ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Iuliana Drăgălin și Iulian Postică, au participat la întrevederea co-președinților Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru colaborare economică în format extins. În cadrul discuției au fost abordate subiectele conexe intensificării cooperării economice, comerciale și investiționale dintre ambele state.

În contextul situației pandemice, secretarii de stat au menționat că este important ca statele să mențină un dialog continuu și eficient în identificarea soluțiilor privind depășirea crizei.

De asemenea, părțile au discutat despre progresele înregistrate în urma realizării înțelegerilor convenite de către părți în cadrul Comisiei mixte moldo-ruse pentru colaborare economică din 19 septembrie 2019 și  problemele legate de eliminarea constrângerilor existente în comerț, simplificarea procesului de export a produselor autohtone pe piața rusă, precum și despre soluționarea obstacolelor cu care se confruntă mediul de afaceri, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Comerțului exterior dintre Republica Moldova și Federația Rusă, în primele 4 luni ale acestui an, a înregistrat 298,93 milioane dolari, în scădere cu 16,23% față de aceeași perioadă a anului precedent.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus