Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.04.2020

Procurorii PCCOCS au obținut plasarea în arest preventiv a șoferului de TIR implicat în contrabanda cu valută străină la postul vamal Leușeni

Procurorii PCCOCS au obținut plasarea în arest preventiv a șoferului de TIR implicat în contrabanda cu valută străină la postul vamal Leușeni

În după amiaza zilei de marți, 28 aprilie 2020, Curtea de Apel Chișinău a admis demersul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) și a dispus plasarea în arest preventiv, pentru 30 de zile, a șoferului de tir în care au fost depistați peste 1,5 milioane EUR la postul vamal Leușeni.

În context, trebuie menționat faptul că șoferul tirului a fost anterior plasat în arest la domiciliu de către Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana.

În rezultatul expertizării banilor, într-un timp record scurt, a fost stabilit că banii sunt autentici, iar suma exactă cifrează 1.570.735 EUR. La solicitarea procurorilor PCCOCS, a fost aplicat sechestru pe întreaga sumă.

De asemenea, procurorii au solicitat aplicarea sechestrului asupra cap-tractorului și remorcii. Până la moment, judecătorii nu s-au pronunțat în această parte a solicitării procurorilor.
Pentru tentativă de contrabandă, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoare de la 3 la 10 ani.

Urmărirea penală și măsurile speciale de investigație continuă pentru identificarea tuturor circumstanțelor ce urmează a fi stabilite pe caz, anunță un comunicat al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus