Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.04.2020

133 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

133 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Astăzi, 29 aprilie, au fost înregistrate alte 133 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, după procesarea a 801 de probe, toate cazurile fiind cu transmitere locală. Bilanțul persoanelor infectate cu noul Coronavirus a ajuns la 3771 cazuri.

Totodată, alte 20 cazuri de infecție cu virusul COVID-19 au fost confirmate astăzi în Transnistria, numărul total de persoane infectate în această regiune fiind 431.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, în total 1114 persoane au fost tratate, iar 111 au decedat din cauza COVID-19.

În cadrul briefing-ului din această dimineață, prin intervenție on-line, directorul Centrului de triere COVID-19, Oleg Crudu a specificat că pe parcursul a trei săptămâni de la deschiderea Centrului, au fost consultate peste 800 de persoane.

Totodată, directorul CNAMUP, Boris Golovin, a venit cu un raport despre situația din substațiile de ambulanțe și despre echipamentele utilizate de medicii de la urgență. Potrivit lui Golovin, în rezultatul primei testări la Serviciul Asistență Medicală urgentă din sectorul Rîșcani al capitalei, desfășurate la începutul lunii aprilie, specialiștii au depistat 4 persoane infectate cu COVID-19 din cadrul acelei substații. Ulterior, autoritățile au decis efectuarea testărilor repetate în rândul angajaților. În urma testărilor active, au fost confirmate pozitiv la COVID-19 32 cazuri asimptomatice. Dintre ei, o persoană a fost spitalizată, iar ceilalți se află la domiciliu sub supraveghere și tratamentul medicilor de familie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus