Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.04.2020

Prim-ministrul a convocat Comisia pentru Situații Excepționale

Prim-ministrul a convocat Comisia pentru Situații Excepționale

Ion Chicu a convocat în ședință Comisia pentru Situații Excepționale. A fost examinată evoluția situației epidemiologice și discutate un șir de măsuri propuse de specialiști pentru a preveni răspândirea infecției. A fost examinată creșterea numărului de cazuri confirmate în raioanele Soroca, Ștefan Vodă și Glodeni.

Evoluția cazurilor confirmate și examinarea circumstanțelor transmiterii locale, împreună cu comportamentul oamenilor și nivelul de respectare a solicitărilor de autoizolare, au determinat specialiștii să înainteze CSE un șir de propuneri.

A fost decisă instituirea unui regim special de carantină, fiind determinat de un șir de aspecte specifice localității și regiunii. Măsurile conțin restricții suplimentare cu referire la deplasarea oamenilor, mișcarea unităților de transport, precum și un regim de patrulare mai intens cu scopul de a reduce răspândirea infecției cu COVID-19.
A fost decisă instituirea regimului de carantină în localitatea Talmaza, raionul Ștefan Vodă. Recomandările au venit din partea specialiștilor medicali.

Ministrul Dumbrăveanu a anunțat despre faptul că, începând cu 9 Aprilie 2020, Centrul de triere COVID-19 va începe activitatea, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

Dispoziția nr. 15 adoptată la ședința CSE poate fi găsită aici.   

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus