Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
05.04.2020

COVID-19: Din numărul total de pacienți, 80 se află în stare gravă, 304 – stare de gravitate medie și 250 – stare satisfăcătoare

COVID-19: Din numărul total de pacienți, 80 se află în stare gravă, 304 – stare de gravitate medie și 250 – stare satisfăcătoare

752 cazuri de infecție cu noul tip de Coronavirus înregistrate în Republica Moldova, dintre care 653 cu transmitere locală și 98 cazuri de import. Din numărul total de pacienți, 80 se află în stare gravă (9 pacienți sunt conectați la respirație asistată), 304 – stare de gravitate medie și 250 – stare satisfăcătoare.

În seara zilei de ieri, au fost înregistrate alte 2 cazuri de deces. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 41 de ani, internat la Institutul de Medicină Urgentă la 30.03.2020, cu multiple comorbidități (hipertensiune arterială, diabet zaharat gr. II, boală renală cronică).

Cea de-a doua persoană este o femeie din r. Fălești în vârstă de 71 de ani, internată la SR Fălești în data de 28.03.2020, comorbidități: cardiopatie ischemică, infarct miocardic.

Vorica Dumbrăveanu: “Suntem în permanentă comunicare cu autoritățile publice locale, îndeosebi cu localitățile aflate în carantină, atât pe componenta de sănătate publică, cât și pe cea de asistență medicală primară. Au fost realizate instrucțiuni clare despre ce trebuie să fie întreprins în aceste regiuni, în acest context, urmează o mobilizare comună pentru a controla și preveni răspândirea infecției COVID-19”.

Vă îndemnăm în continuare să apelați la 0 80012300 pentru orice întrebare legată de COVID-19 și să vă informați doar din surse oficiale.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale recomandă populației:

-Stați acasă! Evitați la maxim posibil locurile publice;

-Dacă sunteți nevoiți să ieșiți din casă, păstrați distanța socială de minim 1 m;

-Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

-Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

-Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

-La primele simptome de boală, precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați de urgență Serviciul 112.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus