Trimite e-mail | Printeaza
Economie
27.02.2020

Deputații au definitivat termenul de valabilitate a actului de confirmare a perimetrului minier pentru folosirea subsolului

Deputații au votat, în lectura a doua, modificări la Legea privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător. Prin modificările operate, a fost definitivat termenul de valabilitate a actului de confirmare a perimetrului minier pentru diferite tipuri de folosire a subsolului.

În vederea aducerii Legii privind reglementarea prin autorizare a activității de întreprinzător în concordanță cu Codul subsolului, va fi stipulat clar termenul de valabilitate a actului perimetrului minier. Astfel, termenul actului de confirmare a perimetrului minier pentru extragerea substanţelor minerale utile, pentru extragerea apelor subterane va constitui până la 25 de ani. Totodată, pentru construcţia şi exploatarea construcţiilor subterane nelegate de extragerea substanţelor minerale utile termenul respectiv va constitui până la 5 ani, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus