Trimite e-mail | Printeaza
Politic
21.02.2020

Ion Chicu și-a prezentat raportul de 100 de zile în fața presei

Ion Chicu și-a prezentat raportul de 100 de zile în fața presei

Prim-ministru Chicu a comunicat cu presa în sala de conferințe a Parlamentului, după ce un grup de parlamentari a blocat tribuna.

Premierul a menționat că inițiativa de a informa Parlamentul despre rezultatele primelor 100 de zile de activitate a Cabinetului Chicu a venit de la Guvern. Executivul a încheiat anul 2019 cu un deficit bugetar de 2,4 p.p. și a redus datoria publică față de PIB cu 1,9 p.p. Pentru anul 2020 sunt planificate investiții publice de cca 7 miliarde în infrastructură, cu precădere în construcția drumurilor, menite să crească nivelul de viață și să determine crearea platformelor industriale în toate raioanele țării.

Ion Chicu a vorbit despre condamnările RM de către CEDO și costurile derivate și a declarat că responsabilitatea pentru aceste costuri trebuie să fie transferată în sarcina magistraților.

Șeful Executivului a vorbit despre efectele conflictelor politice ce acutizează scindarea societății și afectează intențiile investiționale. Tensiunea publică generată de conflicte este unul din factorii hotărâtori ce compromit intenția tinerilor de a trăi în Republica Moldova.

Ion Chicu a răspuns la întrebările reprezentanților mass-media referitoare la eficiența unor membri ai Guvernului, moratoriul aplicării legii dobândirii cetățeniei în schimbul investițiilor, folosirea eficientă a resurselor de apă și altele.

Materialul video îl puteți găsi aici.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus