Trimite e-mail | Printeaza
Politic
29.01.2020

Guvernul a aprobat Planul de acțiuni privind siguranța rutieră pentru anii 2020-2021

Guvernul a aprobat Planul de acțiuni privind siguranța rutieră pentru anii 2020-2021

La solicitarea șefului Executivului, ministru Dumbrăveanu a informat despre măsurile întreprinse de MSMPS în scopul prevenirii și controlului răspândirii coronavirusului. Ministerul a întreprins acțiunile necesare și, până în prezent, cazuri de infecție nu au fost identificate.

În cadrul ședinței a fost aprobat Planul de acțiuni privind siguranța rutieră pentru anii 2020-2021, care presupune inclusiv dezvoltarea sistemului de monitorizare a traficului rutier, îmbunătățirea procesului de obținere a permisului de conducere, precum și a unui șir de măsuri ce vor implica autoritățile publice de ambele niveluri și societatea civilă.

Guvernul a decis crearea Consiliului național de coordonare a activităților de prevenire și combatere a criminalității organizate. Consiliul va fi condus de prim-ministru și va implica participarea procurorului general și a mai multor miniștri.

Executivul a aprobat un set de modificări ale actelor normative, menit să asigure mecanisme suplimentare de îngrijire a copiilor rămași temporar fără ocrotire părintească. De efectele modificărilor vor beneficia copiii rămași temporar fără supravegherea părinților, în special copiii ai căror părinți muncesc peste hotare.

Guvernul a aprobat constituirea Comisiei naționale pentru populație și dezvoltare. Comisia are sarcina de a analiza evoluția fenomenelor demografice, a tendințelor de dezvoltare a populației și a impactului lor pe termen lung și mediu. Obiectivul Comisiei este identificarea căilor eficiente de schimbare a tendințelor demografice. Ținând cont de importanța subiectului, Comisia va fi condusă de premier.

Ministrul Popovici a prezentat pentru aprobare un Memorandum de Înțelegere între MECC și Ministerul afacerilor externe și comerțului al Ungariei, în rezultatul cărora studenții și cercetătorii moldoveni vor obține 40 de burse pentru studii și cercetare în Ungaria.

La ședința de azi, Guvernul l-a numit pe Ghenadie Țepordei în calitate de director general al Agenției Proprietății Publice, anunță un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus