Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.01.2020

Preşedintele ţării a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului de Administrare al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare

Preşedintele ţării a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului de Administrare al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului de Administrare al Băncii Eurasiatice de Dezvoltare, Andrei Belianinov, care se află într-o vizită de lucru în țara noastră.

Şeful statului a salutat înaltul oaspete pe pămîntul moldovenesc și i-a mulțumit pentru disponibilitatea de a extinde cooperarea dintre Republica Moldova și Banca Eurasiatică de Dezvoltare.

Amintim că în luna mai 2018, Moldova a devenit prima țară care a obținut statutul de observator pe lîngă Uniunea Economică Eurasiatică, iar anul trecut, a fost depusă cererea de aderare la Banca Eurasiatică de Dezvoltare.

În timpul discuției, dl Belianinov a apreciat înalt consecvența de care dă dovadă țara noastră în tendința sa de a deveni participantă a BEAD, ceea ce va permite realizarea multor proiecte naționale și municipale. Președintele Consiliului de Administrare a subliniat faptul că Republica Moldova poate să inițieze colaborarea cu Banca pînă la încheierea deplină a tuturor formalităților.

Igor Dodon i-a mulțumit lui Andrei Belianinov pentru atitudinea constructivă și deschisă față de soluționarea problemelor ce țin de interacțiunea dintre BEAD și țara noastră și a menționat că, consolidarea relațiilor economice cu țările Uniunii Economice Eurasiatice corespund intereselor naționale pe termen lung ale Republicii Moldova deoarece oferă vaste perspective pentru exportul mărfurilor moldovenești, precum și pentru o cooperare în domeniul producerii și al investițiilor.

Banca Eurasiatică de Dezvoltare funcționează din anul 2006 și are misiunea de a promova economia de piață în statele membre ale Băncii, de a contribui la creșterea lor economică și extinderea relațiilor comercial-economice prin intermediul activității investiționale, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus