Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.01.2020

Parlamentul Republicii Moldova s-a angajat să implementeze e-Parlament și e-vot

Parlamentul Republicii Moldova s-a angajat să implementeze e-Parlament și e-vot

Termenele anunțate până acum nu au fost respectate din diferite motive. La această oră, se lucrează la un sistem care să includă o nouă pagină web și sistemul de vot electronic. Proiectul e-parlament este implementat de PNUD Moldova și cofinanțat de Guvernul Suediei și Parlamentul Republicii Moldova. 
 
Până acum a fost făcut un volum mare de lucru și s-a ajuns la etapa de pre-testări. Pentru a avansa este nevoie de tehnică, deoarece e-parlament înseamnă digitalizarea proceselor și activității din Legislativ.
 
Tabletele pentru achiziția cărora a fost anunțat concurs sunt necesare pentru buna funcționare a sistemului e-parlament, în particular a e-votului. Tabletele vor fi montate în sala de plen și nu vor fi mobile. Motivul este obligativitatea de a asigura securitatea, confidențialitatea și integritatea sistemului de e-vot. Cerințele tehnice sunt elaborate în comun cu dezvoltatorul proiectului e-parlament, respectiv caietul de sarcini include parametrii recomandați pentru funcționarea, stabilitatea și securitatea sistemului.
 
Sistemul de e-vot este parte componență și indispensabilă a sistemului e-parlament care asigură transparența a procesului legislativ, anunță Direcția generală comunicare și relații publice, Parlamentul Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus