Trimite e-mail | Printeaza
Politic
26.12.2019

Șeful statului a avut o întrevedere cu bașcanul Găgăuziei și un grup de deputați

Președintele Republicii Moldova a avut o întrevedere cu bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah și cu deputații în Parlamentul Republicii Moldova, reprezentanții autonomiei, Fiodor Gagauz, Aleksandr Suhodolski și Ivanna Koksаl.

În cursul dialogului părțile au discutat situaţia din autonomia găgăuză și cea din ţară, precum și planurile pentru anul 2020.

Igor Dodon a salutat faptul că grupul de lucru comun, componența căruia a fost actualizată recent, și-a reluat activitatea în Parlamentul Republicii Moldova în vederea armonizării actelor juridice ale autonomiei cu legislația națională.

Totodată șeful statului a menționat că la invitația speakerului Adunării Populare a Găgăuziei, Vladimir Cîssa, va participa la una din primele ședințe ale acestui organ legislativ, din anul viitor, în cadrul căreia va fi analizată situația din regiune și problemele cu care se confruntă autonomia.

În altă ordine de idei, interlocutorii au abordat detalii privind vizita oficială pe care o va întreprinde Igor Dodon în Republica Turcia, împreună cu premierul Ion Chicu și bașcanul Irina Vlah, în perioada 29-30 decembrie, la invitația Președintelui, Recep Tayyip Erdoğan.

În cadrul acestei vizite Președintele Republicii Moldova va prezida prima ședință a Consiliului de Cooperare Strategică la nivel înalt. De asemenea, este preconizată semnarea mai multor acorduri bilaterale interstatale, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus