Trimite e-mail | Printeaza
Economie
11.12.2019

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat ratificarea Acordurilor de finanțare a Proiectului de dezvoltare a sistemului electroenergetic

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat ratificarea Acordurilor de finanțare a Proiectului de dezvoltare a sistemului electroenergetic

Comisia economie, buget și finanțe a aprobat, astăzi, rapoartele la proiectele de lege cu privire la ratificarea celor trei Acorduri privind finanțarea Proiectului de dezvoltare a sistemului electroenergetic: Acordurilor de finanțare cu Agenția Internațională pentru Dezvoltare (AID), în valoare de 13,1 mln. de Euro și, respectiv, 47,9 mln. de Euro, precum și Acordului de grant cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) în valoare de 39,94 mln. de Euro.

Membrii Comisiei au susținut ratificarea celor trei acorduri, în două lecturi.

Autorul celor trei proiecte de lege este Președintele Republicii Moldova.

Scopul acestora constă în asistarea Republicii Moldova în construcția, echiparea și punerea în funcțiune a interconectării electrice dintre Republica Moldova și România și, implicit, creșterea securității aprovizionării cu energie electrică a consumatorilor din țara noastră.

De notat că tot astăzi, Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat corapoarte la celei trei proiecte, iar Comisia de control al finanțelor publice și Comisia protecție socială, sănătate și familie le-au dat aviz pozitiv.

Proiectele de lege privind ratificarea celor două Acorduri de finanțare dintre Moldova și AID, precum și privind ratificarea Acordului de grant dintre Moldova, ÎS ”Moldelectrica” și BERD urmează a fi dezbătute în plenul Parlamentului, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus