Trimite e-mail | Printeaza
Social
04.12.2019

La Comisia protecție socială, sănătate și familie, a fost prezentat proiectul BASS

La Comisia protecție socială, sănătate și familie, a fost prezentat proiectul BASS

Veniturile bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS) se prognozează pentru anul 2020 în sumă de 23 491 mil. lei, cu o majorare față de 2019 cu 9,6%. Cheltuielile se propun în sumă de 23 491 mil. lei, de asemenea, cu o majorare de 9,6%. Astfel, BASS este estimat fără deficit.

Acestea sunt prevederile proiectului Legii bugetului asigurărilor sociale de stat. Raportul pe marginea acestuia, pentru prima lectură, a fost aprobat, astăzi, de Comisia protecție socială, sănătate și familie.

Veniturile din contribuțiile de asigurări sociale de stat pentru anul 2020 vor constitui circa 14 779 mil. lei sau 63,6% în totalul veniturilor BASS – în creștere cu 8,8%, iar transferurile de la bugetul de stat – 36,4%.

Guvernul estimează că veniturile proprii ale BASS se vor majora drept rezultat al creșterii fondului de remunerare a muncii și îmbunătățirii administrării fiscale, minimizării practicii de achitare a salariilor ,,în plic” și a muncii ,,la negru”.

La efectuarea prognozei indicatorilor BASS au fost utilizați indicatorii macroeconomici precum creșterea PIB în 2020 de 3,8%, inflația de 5,7%, creșterea salariului nominal mediu lunar cu 8,7% și a fondului de remunerare a muncii – cu 8,5%.

Proiectul Legii bugetului asigurărilor sociale de stat a obținut, astăzi, avizele pozitive ale Comisiei Economie buget și finanțe, Comisiei juridice, pentru numiri și imunități.

Documentul urmează a fi dezbătut și votat în plenul Parlamentului, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus