Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.11.2019

O delegație a Republicii Moldova întreprinde o vizită de lucru la Consiliul Europei

O delegație a Republicii Moldova întreprinde o vizită de lucru la Consiliul Europei

O delegație a Republicii Moldova, condusă de Fadei Nagacevschi, ministrul al Justiției, întreprinde o vizită de lucru la Consiliul Europei cu scopul de a prezenta Comisiei Europene pentru Democrație prin Drept proiectul Strategiei de reformă a justiţiei din Republica Moldova. Din delegație face parte Secretarul general al Aparatului Președintelui Republicii Moldova, Nicolae Posturusu.

În cadrul vizitei sunt planificate mai multe întrevederi cu oficiali ai Consiliului Europei: cu Gianni Buquicchio, Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gabriella Battaini-Dragoni, Secretar General Adjunct al CoE, Gianluca Esposito, Secretar Executiv al Grupului de state împotriva corupției (GRECO), Christos Giakoumopoulos, Director General al Directoratului General I Drepturile Omului și Statul de Drept ș.a.

În cadrul discuțiilor au fost abordate inclusiv aspecte ale crizei instituționale a sectorului justiției din țara noastră.

Instituția prezidențială consideră expertiza oferită de către CoE drept fiind de înaltă valoare şi indispensabilă în eforturile conjugate de implementare a reformelor interne pe eșichierul justiției. Administrația prezidențială apreciază la justa valoare parteneriatul continuu, inclusiv, expertiza și opiniile Comisiei de la Veneția, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus