Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.11.2019

Conferința de totalizare a ședinței aniversare a Adunării Interparlamentare a CSI

Conferința de totalizare a ședinței aniversare a Adunării Interparlamentare a CSI

”Republica Moldova se întoarce plenar în Comunitatea Statelor Independente. Prioritatea noastră este atragerea investițiilor, dezvoltarea economiei și protecția socială a oamenilor”, a declarat Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, după finalizarea celei de-a 50-cea ședințe aniversare a Adunării Interparlamentare a Țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AI CSI) care se desfășoară la Sankt Petersburg în Palatul Tauride.

La conferința de presă de totalizare, Zinaida Greceanîi a subliniat condițiile bune pe care statul nostru le oferă investitorilor, inclusiv acces la două importante pieți cum este cea a UE și CSI, precum și un cadru legislativ foarte atractiv. Președintele Parlamentului s-a referit la necesitatea protecției sociale reciproce a oamenilor și a salutat adoptarea legilor model în cadrul AI CSI.

”Popoarele noastre au nevoie să conlucreze și să comunice în continuare pentru că sunt legate de o prietenie seculară și o istorie comună, iar CSI este platforma care le oferă această posibilitate”, a declarat președintele Parlamentului.

Participanții la Adunarea Interparlamentară a Țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AI CSI) au examinat documentele pregătite de comisiile permanente și proiectul Planului de norme model de perspectivă în CSI pentru anii 2020-2022.

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a participat, în fruntea unei delegații parlamentare, la ședința aniversară, a 50-a, a Adunării Interparlamentare a Țărilor membre ale Comunității Statelor Independente (AI CSI), desfășurată în perioada 20-22 noiembrie la Sankt Petersburg, Federația Rusă.

Adunarea Interparlamentară a CSI a fost creată la 27 martie 1992. Sediul organizației se află în orașul Sankt Petersburg. Parlamentele din zece state fac parte din Adunarea Parlamentară a CSI, inclusiv Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Moldova, Tadjikistan, Federația Rusă, Ucraina, Uzbekistan, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus