Trimite e-mail | Printeaza
Politic
22.11.2019

Ambasadorul Daniel Ioniță: „România nu va rămâne indiferentă de soarta Republicii Moldova”

Ambasadorul Daniel Ioniță: „România nu va rămâne indiferentă de soarta Republicii Moldova”

Republica Moldova rămâne a fi o prioritate strategică pentru România, iar parcursul european al țării va fi susținut în continuare de autoritățile române. Aceste mesaje au fost enunțate premierului Ion Chicu de către ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Totodată, oficialii au discutat despre nivelul de implementare a proiectelor comune și perspectivele de fortificare a relațiilor moldo-române pe segmente de interes reciproc, anunță un comunicat al Executivului.

Ion Chicu a trecut în revistă prioritățile Guvernului pentru perioada următoare și a vorbit despre ultimele evoluții în implementarea reformei administrației publice. De asemenea, prim-ministrul s-a referit la activitățile Executivului în vederea sporirii implementării proiectelor bilaterale, accentuând că orice reformă necesită a fi comunicată pe larg, pentru a asigura o percepție corectă a acesteia de către cetățeni și a spori  gradul de încredere din partea societății.

Ambasadorul Daniel Ioniţă a afirmat că în contextul actual, sprijinul României, inclusiv financiar, va continua să urmărească cu prioritate interesele cetățenilor din Republica Moldova, realizarea proiectelor bilaterale strategice și va fi strict condiționat de continuarea reformelor esențiale pentru dezvoltarea democratică a Republicii Moldova și avansarea parcursului său european. „România nu va rămâne indiferentă de soarta Republicii Moldova, pentru că avem un spațiu comun de limbă, cultură și tradiții care, cu siguranță, constituie un  fundament solid al relațiilor noastre bilaterale”, a precizat diplomatul român.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus