Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.11.2019

Președintele „Gazprom” a descris scenariile tehnice existente de furnizare a gazelor naturale în RM, inclusiv prin România și Bulgaria

Președintele „Gazprom” a descris scenariile tehnice existente de furnizare a gazelor naturale în RM, inclusiv prin România și Bulgaria

Prim-ministrul Ion Chicu a vizitat oficiul „Gazprom” din Moscova, unde a fost întâlnit de conducerea corporației în frunte cu președintele Alexei Miller, se arată în comunicatul guvernului.

Pe durata ședinței, părțile au discutat un șir de subiecte importante, precum alimentarea cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova, achitările pentru gazele consumate, dar și implementarea pachetului energetic III.

În context, Alexei Miller a menționat că în prezent „Moldovagaz” achită consumul curent în măsură deplină.

În continuare, președintele „Gazprom” a descris scenariile tehnice existente de furnizare a gazelor naturale în RM, inclusiv prin România și Bulgaria, și a menționat că acestea pot asigura necesitățile naționale.

Prim-ministrul i-a mulțumit dlui Miller pentru o informare detaliată, apreciind optimismul și deschiderea conducerii „Gazprom”.

Premierul Chicu a precizat: „Nu vom admite creșterea tarifelor pentru gazele naturale și vă mulțumim pentru deschiderea în negocierea condițiilor de furnizare”.

În finalul discuției, părțile au convenit să fie realizate un set de măsuri, care să asigure furnizarea continuă a gazelor consumatorilor din RM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus