Trimite e-mail | Printeaza
Economie
01.11.2019

Natalia Gavrilița: Autoritățile trebuie să aibă un dialog constant cu mediul privat

 Natalia Gavrilița: Autoritățile trebuie să aibă un dialog constant cu mediul privat

Una din prioritățile Ministerului Finanțelor este asigurarea unui proces de consultări în mod transparent și eficient. O declarație în acest sens a fost făcută astăzi de către ministrul Finanțelor, Natalia Gavrilița, în cadrul unei întrevederi cu reprezentanți ai mediului de afaceri, care s-a desfășurat la Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova (CCI).

Natalia Gavrilița a anunțat că, în prezent Ministerul Finanțelor lucrează asupra Cadrului Bugetar pe Termen Mediu, Legii bugetului pentru anul 2020, precum și la unele modificări la Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar. Toate proiectele de documente sunt consultate cu participarea largă a mediului de afaceri, societății civile, sindicatelor și reprezentanților instituțiilor de stat.

„În prezent, ministerul lucrează la elaborarea și definitivarea politicilor fiscale și vamale. Toate propunerile la care lucrăm sunt consultate într-un cadru larg. Acest dialog permanent cu cei care aplică regulile pe care le stabilim este foarte important pentru ca politicile pe care le elaborăm să fie eficiente”, a declarat ministrul Finanțelor.

La rândul lor, reprezentanții mediului de afaceri au salutat deschiderea Ministerului Finanțelor pentru discuții asupra politicilor elaborate, precum și au prezentat mai multe propuneri de îmbunătățire a acestora.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus