Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.10.2019

Grupul de raportori pentru democrație al Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei s-a întâlnit cu fracțiunile Parlamentului

Aflată în vizită de documentare în Republica Moldova, delegația Ambasadorilor Grupului de raportori pentru democrație (GR-DEM) al Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei, a avut întâlniri cu fracțiunile din cadrul Parlamentului Republicii Moldova.

Din delegație fac parte Ambasadorii, Reprezentanții permanenți din România Răzvan Rusu, Președinte al GR-DEM, din Bulgaria - Katya Todorova, din Principatul Liechtenstein - Daniel Ospelt, din Lituania - Laima Jureviciené, din Norvegia - Elisabeth Walaas, din Suedia - Mårten Ehnberg, din Elveția - Christian Meuwly, precum și Verena Taylor, Director al Secretariatului Comitetului de Miniștri, și Denis Bribosia, membru al Secretariatului. Au fost prezenți, de asemenea, Corina Călugăru, Ambasador, Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova, și William Massolin, Șeful Oficiului Consiliului Europei de la Chișinău.

Raportorii s-au întâlnit cu reprezentanții fracțiunilor Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Blocul ACUM; Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (DA), Blocul ACUM; Partidului Socialiștilor din Republica Moldova; Partidului Democrat din Moldova; Partidului Șor. Discuțiile au vizat mai multe chestiuni din agenda politicii interne a Republicii Moldova.

Membrii Grupului se află în Moldova în scopul evaluării implementării Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2017-2020 și facilitării dialogului cu delegațiile statelor donatoare. Planul de acțiuni al Consiliului Europei pentru RM 2017-2020 a fost adoptat de către Delegații Comitetului de Miniștri al Consiliului Europei la 1 februarie 2017. Acesta include proiecte privind combaterea corupției și spălării banilor, sporirea independenței și eficacității sistemului judiciar, lupta împotriva relelor tratamente și a impunității, măsurile de consolidare a încrederii între ambele maluri ale Nistrului, protecția copiilor împotriva exploatării și abuzului sexual, educație pentru democrație, etc., anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus