Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.10.2019

Republica Moldova participă la cel de-al 10-lea Forum Internațional privind Energia pentru Dezvoltare Durabilă

Republica Moldova participă la cel de-al 10-lea Forum Internațional privind Energia pentru Dezvoltare Durabilă

Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Svetlana Dogotaru, participă zilele acestea la cel de-al 10-lea Forum internațional privind Energia pentru Dezvoltare Durabilă. Evenimentul se desfășoară în perioada 7 - 8 octombrie 2019, la Centrul de conferințe al Națiunilor Unite din Bangkok, Thailanda.

Evenimentul are drept scop atragerea experților internaționali în domeniul energiei, oficiali guvernamentali și reprezentanți ai comunității de afaceri, ai sectorului financiar, ai mediului academic și ai societății civile pentru a împărtăși idei și perspective despre modul în care sistemele energetice durabile pot fi proiectate și implementate.

Experții prezenți la eveniment susțin că, guvernele, întreprinderile și organizațiile societății civile au făcut progrese majore, în ultimii ani, în ceea ce privește aducerea energiei accesibile și curate. Cu toate acestea, acest progres a fost în mare parte. Pentru realizarea Obiectivului de Dezvoltare Durabilă până în 2030 este nevoie de politici mai decisive și investiții sporite, în special în țările mai puțin dezvoltate.

Forumul va aborda, de asemenea, legăturile dintre energie și schimbările climatice, sărăcia, inegalitatea, sănătatea și preocupările de gen. Totodată, vor fi organizate o serie de mese rotunde, paneluri de discuții privind accesul la energia electrică, energia regenerabilă, eficiența energetică și utilizarea combustibililor fosili. O deosebită atenție va fi acordată și domeniului de locuințe, acesta fiind unul din cele mai mari segmente consumatoare de energie.

Evenimentul este co-organizat de cele cinci comisii regionale ale Organizației Națiunilor Unite și Ministerul Energiei al Guvernului Regal Thailandez, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus