Trimite e-mail | Printeaza
Economie
26.09.2019

Vadim Brînzan: Kaufland a reușit prin investițiile în Republica Moldova să deschidă o afacere model, cu interes față de producătorii locali, cu standarde europene de lucru și cu noi locuri de muncă bine plătite

Vadim Brînzan: Kaufland a reușit prin investițiile în Republica Moldova să deschidă o afacere model, cu interes față de producătorii locali, cu standarde europene de lucru și cu noi locuri de muncă bine plătite

„După mai bine de 4 ani, Kaufland a reușit prin investițiile în Republica Moldova să deschidă o afacere model, cu inovații, cu interes față de producătorii locali, cu noi standarde de lucru, cu noi locuri de muncă bine plătite și desigur cu mari planuri de viitor. În calitatea mea de Ministru al Economiei și Infrastructurii, vreau să le urez succes, iar acest pas pe care îl fac pe piața din Republica Moldova, să fie doar un început”. Declarația a fost făcută de ministrul Vadim Brînzan la deschiderea primelor magazine Kaufland din Republica Moldova.

Primele două magazine situate în sectorul Botanica și în sectorul Ciocana din Chișinău și-au deschis astăzi, 26 septembrie, ușile pentru clienți. Acestea vor cuprinde o gamă de produse autohtone, pentru început fiind peste 3200 de articole.

Potrivit ministrului Vadim Brînzan, Republica Moldova are nevoie de astfel de modele de investiții, iar valoare pe care o aduce Kaufland va impulsiona piața de retail și va aduce noi locuri de muncă, nu doar în Chișinău, dar și în regiuni.

Noile magazine sunt dotate cu aparate de reciclare pentru trei tipuri de ambalaje, de asemenea, fiecare magazin este dotat cu stații de încărcare pentru automobilele electrice și rastele pentru biciclete.

„Aveți tot sprijinul din partea statului, pentru că în principiu ne dorim același lucru, o economie în creștere, cu reguli clare de joc, cu un cadru care să permită oricărui investitor străin să găsească în Republica Moldova o piață plină de oportunități de dezvoltare. La Ministerul Economiei și Infrastructurii avem pe agendă un șir de inițiative, prin care ne propunem să scoatem din calea business-ului, toate barierele, create artificial de-a lungul timpului”, a precizat Vadim Brînzan.

În încheiere ministrul a urat succes echipei Kaufland și a accentuat că cetățenii Republicii Moldova așteaptă calitate, diversitate, produse bune și o atitudine pe măsură. 

Începând din 2016, Kaufland a investit deja peste 85 de milioane de euro în dezvoltarea companiei în Republica Moldova și deja a creat peste 750 de locuri de muncă. În planul de extindere este prevăzută deschiderea a 20 de magazine în întreaga țară și, mai mult, construcția unui centru logistic propriu în decursul următorilor 10 ani, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus