Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
29.07.2019

Procuratura a finalizat urmărirea penală în cazul omorului unei foste lidere sindicale

Procuratura muncipiului Chişinău, Oficiul Centru a finalizat şi expediat în judecată cauza penală de învinuire a unui chişinăuian de omorul intenţionat al unei persoane şi păstrarea ilegală a armelor şi muniţiilor.

Cadavrul victimei, cu semne de moarte violentă, a fost depistat pe 12 aprilie 2019, în propriul apartament din sectorul Centru al capitalei.

Peste o zi de la crimă, a fost identificat şi reţinut autorul omorului, care s-a dovedit a fi vecinul femeii. În cadrul percheziţiilor, în apartamentul acestuia a fost depitată şi ridicată arma cu care victima a fost împuşcată şi mai multe muniţii – toate deţinute ilegal, precum şi o serie de bunuri sustrase din locuinţa femeii. Potrivit materialelor cauzei penale, omorul a fost comis din interes material.

Fiind audiat de procurori, bărbatul, în vârstă de 39 de ani şi-a recunoscut vina. Acesta locuia în aparatamentul vecin, împreună cu soţia şi copilul său minor, iar ultima perioadă conflictuau frecvent pe motiv că bărbatul nu asigura material familia, care mai avea şi un credit care expira exact în ziua omorului. Potrivit probatoriului, imediat după crimă, inculpatul a amanetat bunurile sustrase din casa victimei, achitând la bancă o rată de credit.

Din momentl reţinerii şi până în prezent, inculpatul s-a aflat în custodia statului, iar dacă vina lui va fi demonstrată, el riscă până la 20 de ani închisoare sau detenţiune pe viaţă, anunță Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus