Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.07.2019

Alain Pilloux: Republica Moldova are toată susținerea necesară în realizarea reformelor orientate spre asigurarea dezvoltării economice și atragerii investițiilor străine

Alain Pilloux: Republica Moldova are toată susținerea necesară în realizarea reformelor orientate spre asigurarea dezvoltării economice și atragerii investițiilor străine

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întrevedere cu Vicepreședintele Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), Alain Pilloux. Oficialii au discutat subiecte ce vizează consolidarea sectorului bancar, îmbunătățirea securității energetice, susținerea micului business și îmbunătățirea infrastructurii.

Vadim Brînzan a trecut în revistă proiectele finanțate de BERD și a apreciat suportul oferit țării noastre pentru dezvoltarea sectoarelor strategice, printre care, dezvoltarea infrastructurii naționale de transport a energiei electrice, echiparea și punerea în funcțiune a interconectării electrice dintre Republica Moldova și România, îmbunătățirea condițiilor şi calității rețelei de drumuri, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

„Sprijinul din partea BERD este unul imperativ pentru dezvoltarea durabilă a țării noastre. Urmează să pregătim o lista de solicitări și propuneri concrete unde vom avea nevoie de suport pentru curățarea sistemului, eliminarea barierelor create artificial, precum și în vederea demonopolizării, fiind depistate cazuri de monopol în domeniile serviciilor de telecomunicații, aeriene și feroviare”, a precizat ministrul.

Vicepreședintele BERD Alain Pilloux a reiterat susținerea față de noua guvernare, menționând că, Republica Moldova are toată susținerea necesară în realizarea reformelor orientate spre asigurarea dezvoltării economice și atragerii investițiilor străine. Totodată, Alain Pilloux a apreciat planul de acțiuni al ministrului Economiei și Infrastructurii pentru deconspirarea, demonopolizarea, deetatizarea și dezvoltarea reală a economiei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus