Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.07.2019

Banca Mondială oferă 61 mln de euro pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România

Banca Mondială oferă 61 mln de euro pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România

61 milioane de euro vor fi oferite de Banca Mondială pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România. Semnarea unui Acord de finanțare cu Banca Mondială pentru interconectare energetică a fost subiectul de discuție dintre ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan și experții Băncii Mondiale, în frunte cu Directorul de țară al Băncii Mondiale în Republica Moldova, Anna Akhalkatsi.

Potrivit Acordului de finanțare, banii vor fi folosiți pentru extinderea stației din Vulcănești, modernizarea stației din Chișinău și construcția liniei electrice aeriene LEA 400 Kv Vulcănești-Chișinău.

Ministrul Vadim Brînzan  a menționat că acest sprijin financiar este extrem de important pentru Republica Moldova. „Odată cu implementarea acestui proiect se va eficientiza  sistemul de transport al energiei electrice, iar astfel vom asigura cetățenilor servicii de înaltă calitate”, a adăugat ministrul.

În cadrul întrevederii, au mai fost discutate și aspectele de implementare a Programului de restructurare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (SACET). La acest capitol au fost abordate etapele următoare de implementare ale Planului de acțiuni pentru optimizarea reglementării SACET și modalitățile de reconectare a instituțiilor publice la SACET, precum spitale, grădinițe, inclusiv reconectarea noilor sub-stații termice individuale și a rețelelor termice asociate.

Reprezentanții Băncii Mondiale au reiterat disponibilitatea continuării dezvoltării proiectelor, în special celor din sectorul energetic, astfel ca cetățenii țării noastre să dispună de servicii moderne, calitative, și desigur, ieftine, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus