Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.07.2019

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, s-a întâlnit cu Adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia, Brock Bierman

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, s-a întâlnit cu Adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia, Brock Bierman

Oficialii au făcut o retrospectivă a relațiilor comercial-economice dintre țara noastră și SUA, și a proiectelor de asistență externă, acordate de USAID pentru Ameliorarea Competitivității, Reforma Climatului Investițional, Îmbunătățirea Eficienței Sistemului de Alimentare Centralizată cu Energie Termică, Reabilitarea drumurilor locale și Interconectarea Sistemelor Electroenergetice ale Republicii Moldova și României.

Vadim Brînzan și-a exprimat gratitudinea pentru asistența financiară valoroasă acordată din partea SUA Republicii Moldova prin diverse proiecte bilaterale de colaborare.

„Apreciem implicarea Ambasadei SUA și USAID în proiectele ce contribuie la dezvoltarea industriei IT în Republica Moldova, a infrastructurii, transportului, investițiilor și turismului. Contăm în continuare pe suportul partenerilor americani în consolidarea instituțiilor democratice, sporirea bunăstării și în eradicarea corupției. Sunt sigur că în 10-15 ani, prin implementarea unui proces de muncă echitabil și corect, prin asumarea responsabilității sociale de către toți cetățenii și cu ajutorul partenerilor externi, țara noastră va reuși să atingă un nivel înalt de dezvoltare”, a menționat ministrul.

La rândul său, Brock Bierman a precizat că Republica Moldova va beneficia și în continuare de sprijinul USAID: „Avem toată încrederea în Guvernul de la Chișinău, mizăm pe profesionalismul și responsabilitatea echipei guvernamentale în realizarea tuturor angajamentelor asumate. Pledăm pentru dezvoltarea unor parteneriate durabile și proiecte sustenabile în beneficiul tuturor cetățenilor Republicii Moldova”.

Menționăm că, Guvernul Statelor Unite ale Americii, acționând prin Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), va majora finanțarea pentru guvernare democratică şi creștere economică în Republica Moldova cu 29 de milioane de dolari. Două scrisori de implementare în acest sens au fost semnate ieri de către Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, și Brock Bierman, Adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa şi Eurasia.

În prezent, USAID este cel mai mare partener de dezvoltare din SUA în țara noastră. În Republica Moldova, USAID Moldova activează în baza Strategiei de Cooperare pentru Dezvoltarea Țării pentru anii 2013-2017, care prevede două obiective de dezvoltare: obiectivul de dezvoltare 1 – o guvernare democratică mai eficientă și mai responsabilă; obiectivul de dezvoltare 2 – majorarea investițiilor și comerțului în sectoarele-cheie, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus