Trimite e-mail | Printeaza
Economie
05.07.2019

China este interesată de dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova

China este interesată de dezvoltarea relațiilor comercial-economice cu Moldova

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a avut o întâlnire cu Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong. Ministrul Vadim Brînzan a dat asigurări că toate barierele care au fost create artificial în calea investitorilor vor fi eliminate. Astfel, va fi creat un mediu transparent și sigur pentru ca investitorii locali, cât și cei străini să fie interesați să-și deschidă afaceri în Republica Moldova.

Ambasadorul Zhang Yinghong a declarat că Republica Moldova este un partener important pentru China, iar țara sa este deschisă spre și mai multe colaborări, în domenii precum infrastructura, menționând că China dispune de specialiști de înaltă calificare în acest domeniu, de asemenea, colaborări privind energia verde, industria automotive, dar și împărtășirea practicilor eficiente aplicate de China în ultimii ani în combaterea corupției.

De asemenea, Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova a propus identificarea unor noi platforme și proiecte privind dezvoltarea relațiilor comercial-economice, menționând că partea chineză își dorește o mai mare vizibilitatea a produselor moldovenești pe piața din China, inclusiv miez de nucă, care este un produs foarte apreciat în țara sa.

La moment, Republica Moldova se află în proces de negociere cu Republica Populară Chineză pe marginea încheierii Acordului de Comerț Liber. Pe parcursul anului 2018 au fost organizate 3 runde negocieri. Partea chineză urmează să transmită invitația de organizare a celei de-a 4-a runde de negocieri, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus