Trimite e-mail | Printeaza
Politic
06.06.2019

Igor Dodon s-a întîlnit cu secretarul general al Adunării Interparlamentare a CSI, Dmitrii Kobițki

În cadrul vizitei de lucru la Sankt Petersburg, Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu Secretarul General, președintele Secretariatului Consiliului Adunării Interparlamentare a statelor-membre ale CSI, Dmitrii Kobițki.

Oficialii au discutat starea actuală și perspectivele de cooperare dintre Republica Moldova și CSI. Interlocutorii au fost unanimi în opinia privind necesitatea consolidării parteneriatului în toate domeniile de interes reciproc.

În cadrul dialogului, Igor Dodon a subliniat interesul țării noastre pentru dinamizarea activității în cadrul Comunității, precum și în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice, unde, în anul 2018, Moldova a obținut statutul de observator.

Totodată, șeful statului și-a exprimat regretul pentru interacțiunea insuficientă dintre Republica Moldova și Adunarea Interparlamentară a CSI din cauza refuzului conducerii Parlamentului RM de legislatură precedentă de a participa în activitatea organelor CSI.

În context, Igor Dodon și-a exprimat speranța că această problemă va fi soluționată odată cu formarea majorității parlamentare și a noului Guvern al Moldovei, din care vor face parte reprezentanții Partidului Socialiștilor care susțin poziția Președintelui RM privind restabilirea unui parteneriat eficient cu statele CSI.

De asemenea, șeful statului a subliniat că președintele PSRM, Zinaida Greceanîii, care urma să vină astăzi la Sankt Petersburg, a rămas din această cauză la Chișinău pentru a continua discuțiile privind posibilitatea creării unei majorități parlamentare.

În altă ordine de idei, Igor Dodon a relatat despre esența strategiei prezidențiale de promovare a unei politici externe echilibrate între Est și Vest, reieșind din interesele naționale ale Republicii Moldova, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat..

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus