Trimite e-mail | Printeaza
Economie
29.05.2019

Republica Moldova va beneficia de suport în transpunerea legislației Uniunii Europene în domeniul transporturilor

Republica Moldova va beneficia de suport în transpunerea legislației Uniunii Europene în domeniul transporturilor

Secretarul de Stat, pe domeniul transporturilor din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, Serghei Bucataru a participat la lansarea celei de-a doua misiune de asistență tehnică „Sistem de transport sigur și interoperabil”, organizată sub egida Ministerului Afacerilor Externe al Lituaniei și Administrației pentru Siguranța Transport, care s-a desfășurat la Chișinău.

Scopul misiunii este de a acorda suportul necesar Republicii Moldova în transpunerea legislației Uniunii Europene în domeniul transporturilor, bunelor practici și schimb de experiență.

În cadrul evenimentului, Secretarul de Stat a mulțumit Ministerului Afacerilor Externe din Lituania și Administrației pentru Siguranța Transport pentru suportul oferit Republicii Moldova în implementarea proiectului. „Obiectivul principal al proiectului este de a ne ajuta să punem în aplicare prevederile Acordului de Asociere UE-MD și constă în transpunerea Acquis-ului Comunitar în domeniul transportului maritim, feroviar și rutier în legislația națională”, a precizat Serghei Bucataru.

În cadrul proiectului experții din Republica Moldova vor avea posibilitatea de a prelua experiența Lituaniei în transpunerea legislației europene în domeniul transportului feroviar, naval și rutier, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus