Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.05.2019

În 12 ani de activitate, Programele și Proiectele ODIMM au generat peste 1 miliard de lei investiții cumulative în economie și au asigurat peste 6000 de locuri de muncă

În 12 ani de activitate, Programele și Proiectele ODIMM au generat peste 1 miliard de lei investiții cumulative în economie și au asigurat peste 6000 de locuri de muncă

La cei 12 ani de activitate Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), și-a prezentat astăzi, toate realizările obținute pe parcursul acestor ani. Timp de patru zile ODIMM și-a deschis ușile pentru cei interesați să cunoască programele și oportunități credibile pentru inițierea și dezvoltarea afacerilor.

Prezentă la evenimentul de totalizare a rezultatelor înregistrate de Organizație, Secretarul General de Stat, Iulia Costin, a menționat că MEI acordă o mare importanță acestui sector și susține mediul de afaceri prin diferite instrumente de suport.

„Pe parcursul celor 12 ani, ODIMM a demonstrat o colaborare eficientă cu Guvernul Republicii Moldova și Ministerul Economiei și Infrastructurii în implementarea instrumentelor de suport pentru IMM-uri. ODIMM este liantul între instituțiile guvernamentale și antreprenori, facilitând dialogul public-privat. Dezvoltarea sectorului IMM reprezintă una dintre prioritățile de bază în creșterea economică a țării, fiind inclusă în cele mai relevante documente strategice de politici. În Strategia Națională de Dezvoltare „Moldova 2020” una dintre cele șapte priorități de dezvoltare se referă direct la ameliorarea climatului de afaceri prin stimularea deschiderii afacerilor noi și simplificarea procedurii de înregistrare a unei afaceri; optimizarea cadrului de politici; diversificarea instrumentelor de suport; sporirea ponderii forței de muncă încadrate în acest sector”, a menționat Iulia Costin.

Directorul general interimar ODIMM, Petru Gurgurov a precizat că instituția va menține parcursul realizărilor și în continuare va oferi finanțare, mentorat, monitorizare post-finanțare, va organiza întâlniri cu profesioniști pentru schimb de experiență pentru potențialii antreprenori.

Peste 120 de mii de persoane, de pe întreg teritoriul țării sau care muncesc peste hotare, au beneficiat de programele şi proiectele ODIMM - atât pe plan național, cât și internațional. Peste 30 de mii de persoane au fost instruite și peste 60 de mii au fost ghidați în afaceri. Au fost oferite peste 400 de milioane de lei sub formă de granturi, pentru dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii. Prin intermediul Fondului de Garantare a Creditelor a fost alocați circa 104 milioane mln lei sub formă de garanții financiare. Programele și Proiectele ODIMM au generat peste 1 miliard de lei investiții cumulative în economie și au asigurat peste 6000 de locuri de muncă. În rezultat, mai bine de 3000 de companii deja au primit suport financiar din partea ODIMM, iar procesul continuă, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus